keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pee niinku pipo

Jatketaan pipoilla kun on nyt vauhtiin päästy ja saatu koukut ja puikot lämpimiks :D! Lenni sai uuden talvihaalarin ja kävin sit samalla kaupunkireissulla ostamassa pipolangat...mut niin tarkasti on mitoitettu tämä pipo että menee koko kerä ei jää metriäkään kun loput punotaan tupsuun, tarkan markanpipo! Ja kaiken huipuks sukkele malli virkata!

Menee helposti sanottuna näin: virkkaa ketjusilmukoita, sopiva pätkä mittaa pään ympärille saa olla napakkana. Sit virkataan kolmekierrosta kiinteitä silmukoita (ja mie tarkistan sen ekan kerroksen jälkeen vielä onko koko hyvä...ei tartte purkaa kun yks kierros jos koko vaikuttaa suurelta :) ) ja sitten tuo pinta mikä pipossa on syntyy näin: virkataan siis pp eli puolipylväitä (vuoronperään ) ensin ihan normaalisti kokosilmukasta ja sitten seuraava niin että virkataan vain silmukaan taaemmasta "puolikkaasta" ja kun näin jatketaan niin tulee tuommoista pintaa ja puolivälinjälkeen jo hieman kavenneellaan ja sit kun korkeus alkaa olla sopiva niin sitten ripsakemmin! Ja loppulangoista sit voi askarrella tupsun!
ja toivonmukaan olet saanut käteesi pipon , etkä esim sukkia :)

Ja nyt huomataan miksen käytä ohjeita...en ymmärrä niistä tolkkuakaan tämä on siis omastapäästä ja muistelen että näin oma mummoni virkkasi baskereita! mulla oli ajatus tehä tuohon Topun pipoon lippa mut lanka ei ois riittäny :( , malliinhan vois myös tehä korvaläpätkin...? valkoinen lanka oli Lankavakasta Katja- nimistä ja ruskea Sittarin Kelo-lankaa, molemmat tein 5 ja puolen koukulla vois olla suurempikin menis ehkä vähemmän lankaakin! Eli eikusta virkkailemaan joka nainen ja opetimpa jo Lennillekkin eilen sormivirkkausta eli miksei myös miehetkin! Ois se kiva kun Samppakin harrasta innokkaasti näitä nypläksiä niin vois hyvällä omallatunnolla istua vierekkäin sohvalla pimeinä syysiltoina virkkaillen!!
Ja Unneli sai oman alpakka (drops) myssynsä, mymmelimme ei vaan suostunut kuvauksiin, sillekun ei vielä toimi namupalkkio systeemi! Tätä neuloin eräänä lauantai iltana kun muut jo nukahtivat ysiltä...katsoin elokuvaa ja tein siis sivussa useita virheitä :E

tervetuloa uudet lukijani...toivottavasti tekemisen vimma leviää!

2 kommenttia:

  1. Hienoja pipoja... kiva kun laitoit tuon ohjeen, miten saa tuon kivan pinnan :) Josko pitäs kaivella lankanyssäkkänsä esille ja alkaa värkkäämään..kyllä innostus tarttuu, on se semmone viirus se!! Kerropa muuten Unnelille onnittelut 1 v !!

    VastaaPoista
  2. no eikun vaan väsäämään myssyköitä! ja kerron onnittelut Unnelille ja tervetuloa rupattelemaan katsomaan sankaria sekä isompaa poikaa :)

    VastaaPoista