keskiviikko 12. lokakuuta 2011

saapassukat sekä sammalpalloja
Nyt tartutan teille pallokuumeen, nimittäin sammalpallokuumeen! Näin joskus kesällä jossain puutarha ohjelmassa kun teki täti näitä ja nyt kokeilin.... ja aika monia palleroisia on jo tullut tehtailtua, blogini nimi ei kuitenkaan muutu Sammalpallo tehtaaksi ;) , sen lupaan!

Siis ekana kääritään päivänlehdet ja toisenkin päivän sanomalehdet palloks. Tokana se käärästään muovipussiin...jota mie hieman kieputin juuttinarulla kiinni. Ja kolmantena laitellaan sammalta päälle ja aletaan kieputtaa ohuella rautalangalla kiinni, lisää sammalta ja rautalankaa...kunnes komeus on valmis! Ja jos "puuksi" mielii pallonsa laittaa niin tuikkasin puukolla alkureikää palleroon ja puukapulan vuolin teräväksi ja tumps! Sinkkisankkoon lainasin hiekkaa topun hiekkikseltä johon laitoin pintaan sammalta ja siihen tökkäsin puuni pystyyn..ajatus lisätä siihen pienet jouluvalot piakkoin :)

Ja muutamana iltana jäin muiden nukuttua kilisyttelemään puikkoja, neulomaan Lennille saapassukkia! jotenkin oon niin tykästynyt ihan vaan luonnonvalkoiseen...siihen just jotain luonnonläheistä väriä ja simppeli malli...ja nää käy sit vielä pikkusiskollekki!Lämpimiä varpaita ja kiliseviä puikkoja lopullekki viikkoa!
Lämpimiä varpaita ja kiliseviä puikkoja lopullekki viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihanat sammalpallot! Mitenkähän paljo tuota sammalta menee? Vois itekin yrittää kokeilla! :D

  VastaaPoista
 2. Ihan samat hommat täällä, sammalpuita ja sukkia:) Seuraavaksi ajattelin tehdä käpypalloja ja hiukka valkoista suihkauttaa niihin. Upeat sammalpuut sinulla, puhumattakaan saapassukista!

  VastaaPoista
 3. Hienoja ovat sammalpallot samaten sukat. Tilasin juuri uusia lankoja ja olisin ikionnellinen jos saisin ohjeistusta pipon neulomiseen:)

  VastaaPoista
 4. jes eli pallo-kuume tarttui , niinkuin toivoinkin! Ihanaa ulkona olemista kun saa puuhata jotain.ja käpypallotkin kuulostaa hienoilta...ite oon ajatellu myös risuista esim.koivun...eikä tuota sammalta kovinpaljoa mee aina yhteen...kivienpäällä on hyviä "paloja" :)
  ja Sunna käviskö jos laitat siun osoitteen mulle s-postiin ni mielelläni raapustan sulle ohjeen kuvituksineen piposta! m_solehmainen@hotmail.com
  mulla onnistuu kynällä se ohjeistus paremmin kuin sähköisesti :)

  VastaaPoista