maanantai 11. toukokuuta 2015

pihaPiiri


KasvariKaverini! Ollaan aina aamuisin jännätty vieläkö meiän taimiViljelmät on elossa vai ovatko kylmäneet...sen verran viileetä on vielä täällä idässä...onhan ne lehdet hieman vilunVäriä ottaneet mut josko ne siitä tokenis! Eilen sain kasvimaan möyhittyä....kerkesin nyt tehdä sen talikkoHommina...vaikka eilen kävi meiän iskä ja ukki "myyrän"meille hoitoon että voidaan sillä levittää mansikkäMaata ja möyhiä perunamaa...ostettiin pussillisen  perunoita ja mansikkamuovia....takoitus möyhiä jatkoOsa ja peittää mustalla muovilla....ja ehkäpä sitten syksyllä kun oma maa tekee rönsyjä niin niistä istuttaa sitten uusia taimia "omastatuotannosta" saadaan mukavan kokoinen mansikkaa maa...toiveissaettä sitten riittäisi mehuksi jahilloksikin...viimekesän sato on riittänyt meiän 5henkiselle perheelle koko talveks ...vaikka ei se tosiaan eesiso ole...muutenkin oli se ajatus että tulee vähän eri ikäiset maat kun toinen alkaa vanheta...niin olisi vielä tuottoisaa maata jälkellä!

Juu no saapi nähä ehdinkö tänään sujauttaa kasvimaalla siemenet maahan....nekin tuli eilen samalla puutarhareissulla...ihan perus porkkanat,"punikset",lantut,herneet,purjot,rukolat,persiljat,salaatit....sun muut....MUN VAKIOT...punajuurten takia teen tätähommaa...ne "mummonPunaJuuret" nene vaan on jotain niin parasta...ihmiset jotka eivät tykkää etikkaPunajuurista...eivät ole "niitä oikeita mummon tekemiä " maistelleet...tokinykyään ne on omin kätösin tehtyjä mutta mummon reseptillä :D
Ja vaikkakinkasvimaassa aina oma hommansa on mutta se ONNEN TUNNE kun voi hakea juuresWokki ainekset omalta maalta...se on jotain niin parasta!!!


Vielä sen verran että...vaikka tuo pihan keskelläoleva leikkiMökki on vielä sisustamatta...eli kesken...niin pukkaa  se vaan kesäRojektia taas meiänMäelle...sillon ennenVanhaan tuossa pihaan tultaessa vasemmalla on ollut suuri vanha kivinavetta...no navettaa ei tehdä mutta TALLI olisi siihen tarkoitus rakentaa...eli raksaElämään se saapi meiän nuorimmainenkin tottua...näköjään meiän elämä on tämmöistä "mökki kesässä pitää mielen virkeänä" ...vaikka meiän iskähän jo viimekesänä vannoi ettei meiän pihaan enää tule yhtään mökki'ä!? --vannomattaPAras!!!
Mutta mukava saada pihaPiiristä - sellainen niinkuin se on ennen ollutkin "PIIRI"! Koska meiän piha on peltojen takia aika tuulinen...niin saapi sitten tuulensuojaa... no mutta nyt täytyy meikäMaman siirtyä "lastenHoitoLinjastolle"--puuroaSuuhun...!

Mukavaa Viikkoa!

milla

2 kommenttia:

  1. Tuo teidän kasvari on kyllä ihana! Ja kivalta näyttää koko pihapiiri :)

    VastaaPoista
  2. Ompa teillä kaunis kasvihuone ja samotein on talokin. Moi :)

    VastaaPoista