maanantai 1. syyskuuta 2014

mökkiSöpöliini

 TERVE!
Kyllä on pitkäAika viime kerrasta...nyt ajattelin että istahdampa hetkeks ja teen yhden blogiJutun. En ees tiiä mistä aloittaa...mutta aloitetaan tämänKesän "mökkiUrakasta"...tästähän lupailin kuvia jo silloin joskus alkukesästä... meidänhän EI pitänyt tehdä tänä kesänä olleskaan mitään suurempia raksaHommeleita...kunnes (Bat) eli meiän iskä alkoi sprarrata itseään ..."huviMajaKuntoon" ;D...: "eihän se auta...kun sen aloittaa niin joskushan se on tehty..." -niin se sanoi...hommat alkoi alkukesästä...traktorihommilla...pikkusen nurmikkoa pois...ja sitä rataa...siitä ne on sitten hommat pikkuHiljaa edenneet ...että nyt on ikkunat ja ovet paikoillaan...ja tältä kesältä voidaan antaa periksi...ja jatkaa maalauksenviimeistelyllä...ja sisäTöillä ensKeväänä...vaikka polttelishan se sisustus jo Mat:ia :D Kuvat on ihan romantisoimattomia...sisällä on siis jo puuLattia---ja ihana mökinTuoksu!!! Ja lattiasta tulee sitten se haaveilemani kiiltävä valko/vaaleensiniharmaa ruudullinen...seinät---vielä mietinnässä...joko valkoinen raakalauta/paneeli/tapettiakin on pohdittu??? sitten tuohon päätySeinälle jossa on saunallepäin nuo neliöPikkuruutu ikkunat tulee paneelista nikkaroidut kaapit...ja Bat ehdotti lavuaaria..."sanoinettä jos valkoisen posliinisen saapi niin sillä eholla...että kuulema vois sitten sieniä siellä putsata...sun muita näitä syksy hommia...saapi sit nähä laitetaanko...pari pistorasiaa ainaskin että saapi tunnelmavaloja viritellä jouluna. Niin mökki on siis yhdistetty kesäkeittiö-huvimaja-leikkimökki-kesämökki...suunniteltu vähän siltäpohjalta mitä ikkunoita meillä oli jemmassa...ja nuo ihanat pari ovet ollaan joskus "nuoruuvessa" ostettu jemmaan...siltävaralta että rakennettais joskus meiän talon etupuolelle sellainen lasiveranta...mutta sillä ei ole kiire kun toivon sitä vasta viiskytVuotis synttäriLahjaks Bat:ilta. Tätä "lystHusetia" en ees toivonut...vois olla että jätänkin sen "paitulin" pois toivelistalta ja "tyydyn" tähän mökkiSöpöliiniin...kun mullahan onkin tässä kuussa synttärit ;D Nii siträ vaan keskiIkäistytään...ja halutaan vaaleanSinisiä pitsiHuviloita, mutta mukavatahan se vaan on!


IkkunaVuorilauta koristeet piirtelin ja sahasin minä eli MAT...ja sit sain "irean" et pariovien päälle joku koriste täytyy duunata...no tein eka siihen yhden...ja siitänuo kolmiovariaatiot noiden ikkunoiden päälle...kunnes BAT alkoi vaatia samoja koristeita myös joka ikkunan päälle...sanoin ettei ollutkaan hyvä "irea" ...et hirvee homma...mut nyt ne on tehty - kaipa se kannatti! Bat itse teki vielä nuo räystäs koristeet! Ja siinä mielessä tulikin vähän lisä hommaa kun jouduttiin puolet ikkunoista tekemään niin alusta asti...lasit pois...maalinpoisto-hionta-uudetlasi-kittaus-maalaus...oikein pellavaÖljymaalilla---ollaan oltu nyt "omanElämämmePerinneRakentajia"...niin olihan se työlästä mutta toisaalta ompahan nyt tehty sekin!!! Ja eilen illalla 1.9 vietettiin taas laavulla sitä meidänPerheen "perinteeksiTulevaa" LEPAKKO iltaa jo toistamiseen ni olipahan ihanalaittaa tuikkuja mökkiin tunnelmaa tuomaan!!!Syötiin iltapalaksi mansikkarahkaa ja gotlerLeipiä laavulla...ja valoilla katseltiin saunanNurkilla ohiKiitäviä äänettömiä erikoisia yöOtuksia! Sit uni maittoi meiän eskarilaiselle ja Tikulle myös!

Nyt me pikkuneidin kanssa piipahdamme ulos puolukoita katsomaan...ja mietin josko keräisin loput karviaiset ja kokeilisin kuivata ne "rusinaks"...et mimmosiakohan niistä tulis omenoita ollaan kuivattu jo varmaan useempi sankollinen niistä tulee niiin mahtavia....
ehkä kuullaan vielä...kun on tapahtumia myös ompeluhuoneelta ja jopa kuvattuina. Niin ja laitettiinjust eka koneellinen vauvanVaatteita pyörimään...kun sekin tulee jo kohta..."Pönkiksikin" ristitty 21.9 ois arvioitu saapuminen...että ei tässä kovin ajoissa olla...näköjään kun tulossa on kolmas niin sitä ei odoteta se vaan tuleeeee...mutta on se ihanaa!

Jaolipa tää virkistävää piiitkästä aikaa!!

milla

1 kommentti:

  1. No voi hyvät hyttyrät, miten söpö mökki.. kyllä ootte mahottoman kekseliästä porukkoo, ihanaaaa!!! Pakko kai tylla kurkkaamaan joku päivä:))

    VastaaPoista