sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kastemekko


Ajattelin vielä näyttää teille yhden vanhan jutun, kastemekon jonka tein jo silloin kun Lenni syntyi. Ajatus on itänyt tähän jo kauan ja alkuperäinen inspiraatio tuli varmaan ystäväni perheen kastepuvusta johon oli kirjottu hiirenvirnoja :). No tietenkään en halunnut samanlaista...mietiskelyn tuloksena ja ikkunaa tuijotellessa, aloin luonnostella meidänpihan vanhaa omenapuuta ja sen käkkyräoksia ja niitä sitten kirjoinkin mekkoon. Aluksi oli vielä ajatus että nupulla oleviin oksiin voisi lisätä vaaleanpunaisia tai sinisiä kukkia sen myötä kumpia puvussa on kastettu...no en ole saanut ajoiksi kirjoa... Mekon kaava on omatekemä ja kangas on vanha lakana jossa tähkämäinen käsinkirjottu pitsi. Lennillä puvussa oli vaaleanruskea satiini nauha ja nyt Unnalla tietenkin punainen :)

Ajattelin josko tästä joku saa intoa ryhtyä tekemään omaa versiotaan kastemekosta!

5 kommenttia:

 1. Ihanan kaunis ja persoonallinen kastepuku!

  VastaaPoista
 2. juu, saap nähä tahtooko lapset sitten joskus käyttää omilla lapsillaan....tämä äiti kun ei suunnittele lastensa tulevaisuutta liian aikaisin? :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis on kastemekko.:)
  Meillähän on juuri sellainen hiirenvirnakuvioinen.
  Mie ompelin sen aikoinaan Riikkaa odottaessani, ja nyt siinä onkin kastettu jo 15 lasta! Kuusi meidän omaa, neljä lastenlastamme, ja loput sukulaislapsosia.
  Mie olen kirjaillut kaikkien kastettujen nimet ja kastepäivän mekon helmaan.
  Varmasti teidän lapset aikanaan haluavat tuon mekon omille lapsilleen kastejuhlaan, uskopa pois.

  VastaaPoista
 4. ...no siitä teiän puvustahan mie justiinsa inspiksen sain...se on ihana!ja se nimien kirjailu ois hyvä juttu myöskin jos vaan sais ajoiks!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kastemekko. Arvalinkin, että liekö meidän (siis Marjun tekemän) kastemekon hiirenvirnoista kyse. Siinäpä ne on meidänkin lapset kastettu. ♥ Ja minut. :D

  VastaaPoista