torstai 15. toukokuuta 2014

kevätKuva pläjäys


Nämäkin kuvat ovat jo viime viikolla napsittuja...nyt "rankka"sateiden jälkeen...kyllä on jo vehreämpää ulkosalla mitä näissä kuvissa....VESI teki terää!!! maa oli niin kuivaa...ettei mikään kasvanut ja toiseksi koska meillähän onmyös oma kaivo...niin sitä kummasti toivoo säännöllisiä sateita, senkinpuolesta! Tässä nyt on kuvia pihalta, siellähän sitä tähän aikaan vuodesta puuhastellaan. Olen jo vienyt taimet asumaan kasvarille-kyllästyin "ulkoiluttamaan" taimia...vaikka nuo maitoKärrit olikin oiva apu siinä hommassa-nyt täytyy vaan käydä taas sitä "suomenParasta" kananPiippiä ostamassa jo toinen säkki tälle keväälle niin saan istutettua tomaatin,kurkun ynnä muun taimet laareihin....laarit laitettiinkin jo muuten valmiiks...kakka  vaan uupuu...täytyy tehdä samalla tavalla kuin viimekin vuonna kun saatiin niin hyvä sato. 
Meiän iskä ihan ite sisusti nuo ötökkä-opetus  taulut tuonne kasvarin seinälle---hyvin sisustettu...nyt se vielä osti erittäinErittäin erikoisen mustan kiikkutuolin sinne - on muuten hyvä istua ja minä sain äitienpäivä lahjaksi hienon kahviPöydän sinne myös...kun niitä uupui...lupaan vilmata nekin ja näyttää teillekkin!
Kanatkin ovat lentäneet etelästä taas meille :D onhan ne olleet jo huhtikuun alusta...kun kevät tuli varhain...isoja valkoisia munia putkahtelee...4 päivässä...mitä nyt pikkuVäki vahingossa pudottelee niitä hakiessaan niitä kanalasta - tekevälle sattuu!!! ja joka vuotinen kasvimaaLaajennus---näkyy kasvimaakuvissa--korkeempana penkkinä...laitoin siihen nyt sipulit...ja jos nyt ei onnistu niin se on sit viimenen kerta---piti olla jo viime vuonna mut luin jostain "sipuliPisteKomista" että sipulit kuolee pystyyn jos on liian vähän kallkia...no nyt sitä ON...olen varmaan ollut liian pipertäjä...riputellessa sitä normaalisti...ja pussissa kyllä olikin jos perustaa uutta"maata"niin reilumpi annostus...eli testataan...ja tuhkaakin laitan vielä...viimeVuonna onneksipurjoSato oli mainio-niitä aion laittaa tänäkin vuonna...sitten kesäkurpitsaa,avomaankurkkuja,pinaattia,porkkanaa,punajuurta,lanttuja,tilliä persiljaa,herneitä,salaattia,  kaikkea perus.... lisä tilaa sainkin nyt yrteille tuonne kasvihuoneen viereen viime kesänä rakentamastani yrttiLaatikosta...sinne mahtuu ihan mukavasti mausteita...ei malttaisiodottaa...mutta kyllä ne jo siellä itää...en tiiä olinko liiankin aikainen kylväessäni siemenet jo ainaskin pariViikkoa sitten...mutta ehtiipähän laittaa vielä vaikka uudet...jos ei mikä idä!

Kyllä puutarha on Parasta sielun ravintoa-sanon minä!!!Oikein mukavia puutarhaHetkiä sinulle 

ja terveiset tätä kautta tädilleni M-A.lle  ja S:lle sinne perttelin mökille! Kiitos ihanista töppösistä! TakaTalven takia ne on jo "korkattu" :D

milla

6 kommenttia:

 1. Ihana kasvihuone teillä! Iloa kevätpuuhiin, mahtava lämpöaalto matkalla hellimään meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kasvarista riittää iloa pitkäksi aikaa...vaikka olihan siinä oma urakkansa...mutta valmiina on palkinnut tekijänsä!

   Poista
 2. kivoja kuvia sivupalkissa. hienoja ompeluksia.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää. Toivotaan lämpöä ja pitkää kasvukautta!

  VastaaPoista
 4. Sinulla onkin hienossa vauhdissa toukotyöt, mulla on mennyt enempi vaan katselun puolelle, no taimia olen ulkoiluttanut:) hirmu hienot taulut kasvarissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kerrankin...vaikka taimikasvatuksessa kyllä sain huonon startin...yleensä oon jo aiemmin laittanut...mut eiköhän ne siitä kasva!

   Poista